Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattenbärerskans återkomst

I så många år nu har hon burit vatten
i hinkar och pannor, ämbar och tråg

så länge har hon burit att det börjar sina

ändå stiger vattnet i havet
och hennes tålamod är slut

det är inget politiskt ställningstagande

bara en önskan att överleva

så bär hon familjebibeln
framför sig som en besvärjelse
att ingen må kränkas, förödas
eller ödeläggas

i tanken söker hon nya vägar
när de gamla raserats
återkommer hon med
nya ämbar att fylla




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-09-27 13:11



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Livets lilla kretsgång - förändringar...
2014-09-27

  Nanna X
tänker att den här är part II till den jag hörde dig läsa i Kungsbacka? (eller var det Falkenberg? jag åkte ju fel). gillar mycket! kvinnan, den eviga vattenbärerskan.
2014-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP