Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såg en man ute pågatan. Han hade stora resväskor och såg allmänt förrvirrad ut..


vakna det är måndag


Kommer solens strålat att tränga igenom morgonens dimma?
Natten lämnar en drypande fukt på asfalten
Dörrarna öppnas sömnigt i grannskapens hus
Radion spelar pop förgäves vid frukostbordet
Vem minns morgontidningens rubriker vid lunch?
Måndagmorgon, veckan har börjat och vi är på väg


Jag hoppas du får en bra start på veckan

Så här brukade pojken stå och väta på bussen
Han skulle lämna sin vän hunden för skolan
Nu så står han åter där
Åter igen känns hans väskor för stora
Nu så ska han ut på en tre dagars lång resa
Pojken har blivit avdelningschef

Försök att få en bra start på veckan

De älskande ligger och drar sig
De drömmer om att få sova ut
De drömmer om i går då de älskade
De känner doften från i går kväll
De älskade i går kväll innan de somnade
Nu drömmer de om att få somna om
De vill vakna ett par timmar senare
Och då vill de älska igen

Det kan bli en bra start på den här veckan

Tid för att ge sig själv nya löften
Tid för att rätta till det som blev fel
Nu kan man hinna i kapp det man aldrig avslutade
Nu kan man göra nya planer för ens liv
Nu har man tid att tänka
Man tänker på sådant i bilkön på väg till jobbet




Fri vers av PPQ
Läst 319 gånger
Publicerad 2006-04-03 07:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ