Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bakom medvetandets dimridåer… döljer sig Verkligheten…


HöstVision o GyllenFallsIllusion

 

 

                      ,

                      ,

                      ,

                       ,

                       ,

                       ,

 

Gyllenrök från höstkantarell

eldröda pilar från löveldssång

dånar in i medvetandets

pendelbundna vattenfallsprång

Där hjärtat slår på en smal enslig

klämtande spång

 

Mellan tid o verklighet

med fingrar av gulnad

lövarkipelag

Fågelögon blå av himmelsrök

Jag kastar mig nedför

vattenfallets dån o krök

känner att Livet är ett lån

ett försök

 

När jag känner att tanken

förlorad är o lost

hamnar jag strax i en kompost

Löven sjunger sin virvlande sång

om återfödelse gång på gång

 

Energin den flödar faller

kristallren o klar

nedför klippan i alla våra dar

Sjungande är dess ömma sträng

när den faller ned mot min Himlasäng

 

På bottnen går jag

med vaskpannan i djupa veck

för att söka fånga några gyllene

streck

som faller från den inre bron

som fallit i förlåtelsens sand

o satt min själ o hela världen

i flammande brand

 

Vaskar efter Sanningens glöd

som kan förhindra både multning o död

finner till slut några glimrande spår

som leder till klippan där Sanningen rår

 

Där vid Sanningens

bergfasta häll

glimrar Kärlekens guld ikväll

Den lyser hela tillvarons skog

o även Källan som jag trodde dog

Den visar sig hålla för allt

även på vintern när det isar kallt

 

Här vid detta Gyllene vattenfall

är min längtan o sökande all

Allt flödar i Evighet

för den som Tror o Vet…

Jag själv är min egen

planet…

     ,

     ,

     ,

     ,

     ,

     ,

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 379 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-02 00:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fin komposition...
2014-10-03

  Eva Helene VIP
Vacker och magisk dikt mot en fond av höstens vackraste färgpalett.
2014-10-02

  Ljusletaren
Fallande ord som gör sig så bra ... så ska det stå/kram
2014-10-02

  Ljusletaren
Fallande ord som gör så bra/kram
2014-10-02

  Chawa VIP
Tankeväckande poem kring livets vara eller icke vara... illusioner kontra visioner, drömvärld eller gripbar existens, en djupdykning ner i det fördolda kontra högtflygande i tankebanornas slingriga vilja till sanning... allt sett ur ett höstlikt perspektiv i glödande rött, guld och fullmognad... Spännande läsning, skön musik och bild därtill!
2014-10-02

    ej medlem längre
Vattenfallspoesi som dansar genom raderna i glödande höstfärger...
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge