Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hej...


Jag bär masken av glädje

Jag kan inte sova...

Tankar om det förflutna, hemsöker mina drömmar.

Jag vaknar kall och svettig varje natt.

Undrandes över vart jag är.

Panik och skräck sätts in.

Över bara tanken att hamna där igen.

Hemska tankar följer mitt mönster.

Plötsligt står jag ute på taket.

Funderandes över om detta är natten jag ska göra något jag vet jag kommer ångra.

Men som så många andra nätter.

Bryter jag bara ihop av ångest.

Darrande knän av sorgen och tanken.

Över alla människor, alla vänner man känner.

Sorgen eller glädjen.

Tankarna över varför ingen visste.

Men jag har med åren blivit bra på att bära masken.

Min egna mask av glädje.

Hur skulle någon veta?

Om jag nu inte hade skrivit detta...




Fri vers av Thornum
Läst 296 gånger
Publicerad 2014-10-02 19:56



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Starkt berörande och visst igenkännande i orden. För och nackdelar med att kunna hålla den där masken..
2014-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Thornum
Thornum