Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
… låter tankarna fara som de vill… kanske räcker de något till…


Skärvor av Ljus

 

 

ligger i min grotta

av stegalitkalk

100 meter upp i luften

på en minnesbalk

en tulpan vaggar i luften

 

faller nästan

 

stjärnor exploderar

med det hasande ljudet

av  sandpapper

mot rostat

järn

 

kommer bödelns hugg

blålila eld

 

luftgitarren växer

ett stort öga 

i molnets hjärta

 

smärta

 

vibrationer

luftvisioner

i blixtens själ

sågtandad

tunga

 

donation i ton

 

cellon kvider lider

lätt mätt

 

blomman inlindad

i veteaxets

fukt

nyvaxat hav

min grav

 

Tanken gömmar strömmar

från innanhavets

reflexer

växer

i en blåstungas ljud

 

kalk

 

 

lägger mina beläten

på vita altarets linneduk

 

lyfts till anden in

du är min

 

 

SOLBRAND

 

 

 

iland

 

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 371 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-10-02 21:26



Bookmark and Share


  ULJO
så bra du skriver
2014-10-06

  Stefan Albrektsson
Komplexare och mer fragmenterat - vilket ju är som sig bör med den titeln. Gott!!!
2014-10-05

  ResenärGenomLivet VIP
Passande överskrift...orden blir som skärvor av tankar som kommer och går...
2014-10-03

  Chawa VIP
Skärvor av ljus - minnesskärvor... Skrivarjaget överraskar här. Med fantasieggande ord målas smärtsam skuldtyngd upp som befrias i soningsljuset...
Tankeväckande poem att grunna över! Fin bild och passande toner!
2014-10-03

  aol
Som att uppleva dikten i en svävande pelarsal omsluten av sång , så vackert skaldat,
2014-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge