Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sugs upp av oktoberhimlens intensiva natthimmel mot Evighetens cirklar…


AftonBlå

 

Trädens svärta mot himlen

sjunger sin tysta sång.

Solen, i de dunkla katakombernas sfär

snurrar hjulets eld. Men resenären i soffan

av tyglat glas, flyter, lyfter mot galaxen,

där planeterna rullar i ro.

 

 

I elfte timmen ristar ishackan sina frusna

irrande bloss över välvda kupolen, där stilla

rop väntar på svar.

Varats trumpeter jublar, i smattrande fanfarer

i Evighetens blues.

Cirklar mot nuets hjärta i nukleära implosioner av

kraft

mot död

mot hopp

mot ljus.

 

 

Jag reser mig upp i stilla bön, sugs upp genom

dunkelblå tentakler mot aftonstjärnans skimmer

i stilla frid.

 

 

Skall detta under ske nu?

 

 

 

               ~*~

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 428 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-05 00:25



Bookmark and Share


  Tobias Haglund
Mycket vacker och tankeväckande!
2014-10-10

  Chawa VIP
Grattis till din uppmärksammade mycket vackra text!
2014-10-07

  Eva Helene VIP
Magiskt svävande vacker blå poesi.
2014-10-07

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta så vackra!
2014-10-07

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vackert...
2014-10-06

  ULJO
Väl skaldat i ett skimmer av ljus och värme
2014-10-06

    ej medlem längre
Färden från livet, fint beskrivet, mot evighetens värld....en stilla undran, ja man undrar över fortsättningen....
2014-10-05

  Chawa VIP
Njutbar skönskrift i suggestiv anda målar bilder i tankedjupet. Gillar det vackra ordet "AftonBlå" och tonen på densamma som går att följa dovt genom både ord och bild där allt avslutas med en öppen fråga... Härligt förd penna här och vilsamt för ögat med fina styckeindelningar, punkter och kommateringar!
2014-10-05

  Ilona Bergman
... där stilla rop väntar på svar..
väldigt vackert tycker jag.

En del förstod jag i din dikt och en del inte men mycket intressant och några glimmande rader

2014-10-05

  Palett
Starka bilder i din text, där färden går
mot Evighetens cirklar !
2014-10-05

  Fem hjärtan VIP
Underbart vacker!
2014-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge