Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten handlar om första gången jag träffade en nära vän, precis när han blivit utvisad och förlorat sin familj.


Din historia kontra min

Du står bland blixtar och dånet från åska
Jag gömmer mig i fönstret och du står bakom
Regnet skapar ånga på rutorna medan världen där ute snurrar på

Din historia letar sig djupare
Lämnar frekvenser av bilder i mitt huvud

Vi står inte längre i fönstret
Våra blickar ser taket och din arm vilar under mitt huvud
Din trästaty har ögon gjorda av människoben, och den lyssnar på oss
Den du köpte av kannibalerna på Bali

På nått sätt känner jag mig hemma i din famn
Mellan lugnet och åskan
Din historia kontra min

Mycket vill ha mer, jag vill bo större
Lite har mindre, du längtar hem

djupt där inne ser jag dina tårar
Dom behöver släppas ut
För allt vi har där inom
Har en tendens att växa istället för att ta slut











Bunden vers av Iante
Läst 190 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-05 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iante
Iante