Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dystra dagar

Politikens piska bränner.
Frihetens portar stängs.
Vad gör du i kampen om din röst
skall höras, eller förstöras?
Vems sida tar du i försvar?

En flickas torra läppar törstar,
törstar efter livets vatten.
Hon är uttorkad och mager.
"Rättvisans män" har bestulit
henne rätten till liv,
liv i den bemärkelse att hon själv
har rätten att finna,
finna sin egen plats i världen.

Tomma kristall glas i min hylla,
vart är vinet?
Tomma matbord, tomma vatten glas
och splittrade familjer.
hur kan "vi" klaga?

Makthavarnas järngrepp stryper
hjältarnas livlina,
Bakbundna händer.
Ståendes som åskådare till sin egen film.
Slaven. Härskaren.
Den tystlåtne åskådarens skam.

Regeringen sjunger
sin seger sång i sorg.
Men vargen kommer i fårakläder.
akta dig mitt barn,
håll ögonen öppna,
för politikens snärtande slag,
bränner oss alla en dag.
Piskan höjs i luften,
högt över huvudet, till folkets jubel.
i vilseledande triumfer lurar,
förintelsens jägare.

Små knotiga fingrar famlar,
bland sand och små grus, efter små brödsmulor.
Vem kan mätta 1 hungrig mage?
Vem kan mätta 1 miljon hungriga barn?

Drömmen spricker,
krackelerar i tusen bitar.
Hunden stirrar rakt in i min själ.
Snälla staten,
tag ej min glädje,
Beröva mig hellre mitt liv.




Fri vers av magnus81
Läst 241 gånger
Publicerad 2014-10-07 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

magnus81
magnus81