Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädje

Ett snurrigt virrvarr
av livliga färger:

 
Glädjen sprudlar
ända från tårna
till längst ut
på hårstråna.
 
Och längre än så!
 
Glädjen är
själens tusenwattslampa.
Den lyser upp
dagen,
rummet,
världen,
livet...
 
Förenar människor,
flörtar med ödet.
 
Glädjen är livet
eller snarare -
orken att leva
 
ännu en dag.
 
 
 
 



Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 510 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-10-08 00:25



Bookmark and Share


  Engel
Oj, det är så skönt att man måste undra:
är det sant?
2014-10-14

  ResenärGenomLivet VIP
En fin text med smittande glädje...tack för den...
2014-10-09

    VackrareÄnLivet
Härligt!
2014-10-09

  © anakreon VIP
Det är för sådana texter någon har uppfunnit ordet "sprudlande"!
Calle
2014-10-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-09

  Minkki VIP
tusenwattslampa - wow! :)
2014-10-08

    FlowerPower
Excellent, Tobbe! :)
2014-10-08

  anits VIP
Så fint och positivt skaldat!
2014-10-08

  Monika A Mirsch VIP
Skönt med din glädje i livet -jag delar den helt - men om orken att leva ännu en dag, tycker jag liksom att människan ju sover en ansenlig del av dygnet och då ligger orken på tork och andas ut - no worry!
En underbar dikt har du skrivit - Tack!
2014-10-08

  walborg
Härlig läsning. Desmond Tutu tycker vi svenskar skrattar för litet
2014-10-08

  bittemi VIP
Härliga ord du delar här!
2014-10-08

    Maria Malm
Skönt att läsa en glädjefylld text en grå dag som denna. En hyllning till glädjen!
2014-10-08

  Teresia Ridell
Visst är det så !
Härligt, berusande skrivit !
2014-10-08

    ej medlem längre
Oftast läser man om mörka och tunga saker, så tack för denna glada text!
2014-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)