Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inga oskyldiga skadade




det var:

på ett flygplan i fel händer och passagerarna

färdades över fler länder

än de betalat för

panikvitpressade händer mot bultande bakhuvud

vid tanken på

den slutliga

tystnaden



men det var inte första gången och

mina fingrar räcker inte till slutet ...



i alla fall:

ingen kunde ana

den vitklädda unga vackra med mandelmjuka ögon

och hatt mycket modemedveten

ingen kunde ana

handgranater mot höftben och pistolmynningen

under trosan intill slidmynningen

hoppfullt rödbultande frihetslängtan mot sprängfyllt bröst

vid tanken på

en hörbar

röst



hon laddar sitt automatgevär och vi

talar om livslustbesvär

hör ett eko av sprängmedel men

det var bara från

vardagsrummet och

TV-mullret

stänger av och i ekot av

tystnaden

kapar hon ett plan och vi

skriver om simulerad kärlekssorg

i brist på original

hon arresteras och vi

har ingenting med det att göra

hon kapar ett till och vi köper en tröja kanske två kanske tio “Made in ...”

(eller var det apelsiner)

hon arresteras och vi är ...



lyckligtvis:

oskyldiga blev inte skadade den här gången och

inga skulle bli skadade

nästa gång och hon

frihetsberövades men inte första gången

hon ångrar ingenting hon gjort fyrtio år senare ångrar inte ens då

och vi frigav oss själva inte sista gången och

vi ångrar ingenting vi gjort fyrtio år senare fortfarande inte gjort

sånt händer: tio, trettio kanske fyrtio

döda i massaker

ett flyktingläger och

tältväggarna kväver ropen

men sånt

händer och



slutligen:

inga oskyldiga skadade

inga oskyldiga



på planet




Fri vers av Vilja
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-04-03 18:50



Bookmark and Share


  Sussa
mycket likt B Malmsten för mig och det är en mycket god kommentar! En kvinna som vet precis vad hon gör! Precis som du Frida...ha ett bra liv och jag saknar Er!!
Susanne (assisstenten) eller vad fan min beteckning nu var!
2006-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Vilja