Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och sårbarheten finns i varje ord

och sårbarheten finns i varje ord
i alla ögonblick av betraktande som formulerats
och rädslan finns i mötet med ögonen som känner igen
och vet vad allting handlar om
och skammen finns över att måla verkligheten i dess sanna färger
i avslöjandet att man sett, att man faktiskt sett
vad det handlar om
att man trängt igenom bekväma förklaringar
och omslagspapper av lögner
och det är alltid nära till ett förlåt om inte annat
ett nytt försök att maskera

säger inspirationen finns i alla möten
ändå hävda att fantasin är störst
bara för att inte förstöra

skammen finns i att klä av lager efter lager
och allt som blir kvar bara nakna människor
oförmögna att täcka över sina ärrade kroppar
och att själv stå naken inför de som är nära ändå
mer avlägsna än de tror
för att det finns ett rum inuti
från vilket allting har sitt ursprung
det finns ett rum de bara får beträda genom tysta ord

och ändå inte kunna sluta
inte kunna lägga undan blicken som genomskådar
inte kunna låta bli att berätta
för att det ligger något vackert vemodigt berörande
i alla öden
för att det finns ett rum inuti som svämmar över




Fri vers av Vilja
Läst 476 gånger
Publicerad 2005-03-22 19:22



Bookmark and Share


  Glittermolnet
Jag börjar gråta!
2005-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Vilja