Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Malala Yousafzai och Swastika Chaudhary


Den sanne messias

Armod, svält, krig och spillt blod
En Messias kan oss från dessa frälsa
Inte en Messias av kött eller blod
Inte en Messias av salighet eller andlighet

Skapad av makten i våra sinnen
Ett löfte om en bättre framtid
En kunskapens borg mot det onda
Skapad i vår prakts finaste avbild

Du är vår ledstjärna när vi navigerar på livets stormiga hav
Utan dig är vi förlorade själar sakta drivande mot klipporna
Utelämnade för djupets havsvidunder
I djupet lurar de på de vilsna

Ty vidundren är din fiende och gissel
De fruktar din innebörd, din ifrågasättande natur,
ty de är själva vilsna hängandes fast vid sitt skeppsbråte
i desperation vill de bli solen, deras egen ambivalenta ledstjärna

Men vi kan tillsammans bekämpa dem
Sinnet är våran sköld
,pennorna våra svärd
Och DU är, vår utbildning




Bunden vers av Lingua non grata
Läst 253 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-10 23:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lingua non grata