Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främmande blomma

Främmande blomma
du stod i min rabatt
Bland allsköns blomster
Kornvalmso, Sahara och Pompomdahlia
Sedan du, likt en främmande fågel
Krans av kolets svärta
Ett hjärta av vinterns ljus

Hösten kommer
Löven gulnar, rodnar och faller

Rabatten har sett sommarens gång
I minnet finns de dock alla
Kornvalmo, Sahara och pompomdahlia
Blomster för en flyktig tid
Blomster för ett halvt jordaår

Men vad var du med kolets svärta och vinterns ljus?
En flyktig fågel eller ett flerårblomster vid mitt hus?




Bunden vers (Annat versmått) av Lingua non grata
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-21 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lingua non grata