Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Moder Jord inom oss… ett skälvande, tindrande tidlöst bloss…


Satellit


J
aget svävar

i min unika

Kosmoskaross

 

Andens färd mot Gud

 

mot försoningens bloss

 

Afton i mörker

parabolen är riktad

mot Evighetens bud

 

Kärlek är Sanning

bortom förnuft o förstånd

där blippar min sändare

i min Eviga sond

 

Sänder signaler

Förlåtelsens frekvens

mot alla jag sårat o skadat

så det svidit o känts

 

Föddes i vågdalars mörker

mot Ljusets Tid

längtar efter Soning

Kärlek o Frid

 

Rädsla var min Generator

o Fruktan min Kraft

så tack ni alla som tålamod

haft

 

Blippar nu vidare

i min oändliga rymd

där Kärleken är Evig

o Rädslan är skymd

 

Korsas ofta av signaler

från andra Satelliter

en masse

en del blir Stjärnor

andra mot krasch

även de blir förlåtna

o får börja sin resa igen

ytterligare chanser

mot Evighet mot Kärleken

 

Himlen finns inom oss

ej i Rymdens kyla o is

där far våra Satelliter

likt tindrande bloss

o sänder Förlåtelsens

o Kärlekens bris

 

Smälter o tinar Rädslans

mörka berg

när vi sänder ut strålar

av Gemenskapens 

omfamnande färg

 

Satelliterna pulserar vågor

av Kärlekens röda sol

som föddes den morgon

då hanen på kullen gol…

 

 

 

              ~~*~~

 

 

 

 
© Bo Himmelsbåge

 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 419 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-12 02:15



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En helhetsupplevelse bjuder du på, orden, bilden, musiken, allt i samklang så mjukt och trösterikt.
2014-10-13

  Fem hjärtan VIP
Mycket fin och tänkvärd text!
2014-10-12

  Chawa VIP
"Rädslan är min Generator/o Fruktan min Kraft..." - fin liknelse för beskrivning av jagets eller egots natur som vi alla tyvärr bär som en boja... Jag tackar varmt för åkturen i din satellit! Det var en mycket vacker och betydelsefull rymdfärd i soningens och kärlekens tecken som har en betydande del i sammanhanget!
Den suggestivt tilltalande bilden talar budskap om, så som musiken som leder orden och ger färden i rymdkapseln en lugnande inverkan...
Mycket skönt diktat!

2014-10-12

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket fint...många tänkvärdheter...
och vackra toner inramar det hela...
2014-10-12

  aol
Underbart skaldat kärleken är den evigt Sanna som vi alla till slut förenas i genom Gud som är det stora medvetandet i alltet
2014-10-12

  Stefan Albrektsson
Jag skriver under på Heikkis kommentar!
2014-10-12

    ej medlem längre
Fin färd i försoningens och förlåtelsens tecken.
2014-10-12

  Heikki Hellman
Du är lojal till ditt sätt och stil att dikta fascinerande med fina foton och lämplig musik, det gäller igen idag, Bos varumärke!
2014-10-12

  ULJO
Mycket bra skrivet
2014-10-12

  ULJO
Mycket bra skrivet
2014-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge