Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ATT VILJA MEN INTE KUNNA





Kunde inte se helheten

Det svåra satt mitt i synfältet



Såg åt sidorna

Uppfattade bara fragment




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-10-15 08:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra uttryckt...och det är kanske där vi kan hjälpa varandra...
2014-10-18

    ej medlem längre
Synen är i vissa fall begränsad när det gäller mycket.
2014-10-16

  ULJO
Briljant
2014-10-16

  Connie
Du påverkar mig alltid med dina kloka ord!
2014-10-16

  Heikki Hellman
Ditt varumärke är din förmåga att skjuta sanningar behändigt! Gillar.
2014-10-16

  Lehva VIP
Ibland kanske man måste tillåta sig att bara se det svåra.
Så bra beskrivet.
2014-10-15

  louisegirl
Så bra och berörande skrivet!
2014-10-15

  bittemi VIP
Ja det svåra kan vara uppslukande! Bra förmedlat
2014-10-15

  Lars Hedlin
Så stark i känsla!
2014-10-15

    Dan Myrbeck
Ja, så kan det vara.
2014-10-15

  Anya VIP
Jaa där har du sidoblickarna...
2014-10-15

    ej medlem längre
Ibland önskar man att man hade paraplyseende....åt alla håll och kanter.
2014-10-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland blir man fokuserad på det svåra. Varken kan eller vill se något annat.
2014-10-15

  Michaela Dutius
Så exakt och så berörande
2014-10-15

  walborg
Väcker associationer - tänker litet på bilkörning faktiskt också - om man stirrar på hindret så kör man på det
2014-10-15

    ej medlem längre
Rader som väcker ...
bra skriftat ...
2014-10-15

    ej medlem längre
Tankeväckande..och bra!
2014-10-15

  Valter Örn VIP
Man kan se dikten som en satir.
Vårt tänkande är så fragmentariserat och vi har svårt att se helheten. Det där fenomenet ser man ofta när människor delger sina uppfattningar om politiken.
2014-10-15

    ej medlem längre
Oftast är man nog begränsad i sitt seende
2014-10-15

  Rise Little One
Begränsade synfält kan uppfattas i många sammanhang här...
2014-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP