Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ekologisk kål innehåller ibland ekologiska kålmaskar. Masken på bilden mumsade mer svår-rimmad mangold.


Kålmasken Max - barnboksrim

Jag köpte lite kål
men den var full av hål.

De gjordes av en rask
och mycket hungrig mask.

När han smort sitt krås
blev det metamorfos.

För att kunna tuppa
spann han sig en puppa.

Ur puppan kröp sen ut
en kålfjäril till slut.

Jag kallar masken Max.
Han flög sin väg helt strax.

 




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 926 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-17 06:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kul att du rimmade på en mask till barnens glädje
2014-10-22

    prima donna
Gulligt och lärorikt kan nog passa som barnbok för 2-3 åringen
2014-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Så kul...ungar gillar att rimma...:-)
2014-10-22

  Gunnar Ideström
... och när han tuppade var han Puppaledig!
2014-10-20

  Minkki VIP
Äkta vara
ska det vara
då blir masken Max
en fin fjäril med flax

Men rimma på mangold?
Nej, det kan inte jag heller ;)
Väntar dock på flera barnboksverser,
ett finfint uppslag av dig!


2014-10-19

  walborg
Jubel - hur kul som helst med rimmen
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)