Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Personer som försöker finna ett motiv i denna berättelse kommer att häktas; personer som försöker finna en moral i denna kommer att straffas; personer som försöker finna en handling i den kommer att skjutas. /ur Huckleberry Finns äventyr av Mark Twain


#denbanalaondskan

Taggar: #svealand #gränsstenen #södermanland #uppland #västerlånggatan #antirasism #mångkultur #allaslikavärde #existentialism #staten #individen #gemensamt #frihet #politik #yttrandefrihet #historierevisionism #förståelse #tolerans #empati #identitet #utveckling #aldrigmer #saffransglass #glädjetårar #livsluft

_____________________________________________________

jag fattar faktiskt inte varför
men det säkra är att det är viktigt
det är viktigt att röka pall mall
att sippra dubbel espresso med arlamjölk i en silverkanna
att skriva ner det som är avslutat

men det är en bräcklig vapenvila

det är vid gränsstenen jag inser
att jag kan välja mellan norr och söder
stå upp för saffransglass på västerlånggatan
och med bajonett visa vilka som valt fel sida
i huckleberry finn

jag fattar faktiskt inte varför
jag fortfarande söker något mänskligt
en borttappad sång
en liten dörr byggd av ett lyckligt barn
som mynnar ut

mellan det förflutna och framtiden

det är omöjligt att rekonstruera
det som ingen längre minns
övergiven i att försöka förstå om det finns något att förstå
och detta kanske är kärnan
som skall grävas fram ur det förlorade

jag skriver ett brev till hanna arendt
om sökandet efter den yttersta verkligheten
för att det straffar sig att ta ställning
i nürnberg blev tre personer
levande begravda

för förfalskning av saffran

jag fortsätter att famla efter ord
i varje dimension av hilbertrummet
cigaretter tänds och blåser bort
det är ett budskap till människorna
som rökringar i horisonten

men jag fattar faktiskt inte varför




Fri vers (Modernistisk dikt) av himlens hemlighet VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-10-17 18:25



Bookmark and Share


  AgnesP
Fantastisk. Gillar särskilt att skrivarjaget skriver till Hanna Arendt. Och detta: övergiven i att försöka förstå om det finns något att förstå
och detta kanske är kärnan
som skall grävas fram ur de förlorade ..
2015-07-01

  ßluie VIP
Kräver referenser. Gör den" Oavsett. Riktigt bra. Tack.
2014-10-17

  himlens hemlighet VIP
Bara för du fyller år på lucia eller?
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP