Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FlytKraft

 

 

Jaget flyter…

 

förtätas i vattenporers
vinkelkluckande gråt
sakta rännilar
längs stammens
svärta
mot sandmurklans sporande

parafräs

 

 

Mörkrets katakomber
förtätar stigen mot intet
ljushavets oceaner
väser vespande vågors vom

 

 

Storlom svävande på vakentrutad arkipelag
vålar vandrande varninssgnalen mot
dödshickad vattrad våg
där Egot med huvudet mot sjödränkt
svartek låg

 

 

”Förtätad utbrunnen höst
av kulörta lyktors flyktiga tröst
på var sovande tårögd gren
slumrar solen knoppögd ren
nu i mörkrets skuggor sen”

 

 

Djuphavsgravens drösselmantlade
föraning förtöjd
nere i djupmojad snabeltut
brasserad
böjd

 

 

Dyker med öronflärpad signaljuice
mot bottenslinkad segment
allt är känt frözinkat bränt
inget har hänt

 

 

Ljusbågen skimmerblixtad omvälvd
lysskälver dunkeldäld
mot lys
mot frys
mot mys

 

 

Ispansaret genomborrad ljuskvantifikation
stjärnflöde glöder blöder
inkarnation
tron
vet

 

 

Lyfter från öronkalkad jordmanet
med virvelvankade seglingskrokaner
till sagoplunkad Astrins planet
antiplomatoniskt inkroket
fortsätt let

 

 

 

          *

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Fri vers (Prosapoesi) av Bo Himmelsbåge
Läst 406 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-10-18 19:27



Bookmark and Share


  ULJO
Lekfull och fulländad poesi
2014-10-19

  Eva Helene VIP
Tycker om hur du leker fram ditt poetiska alster här, drömskt och helt förtrollande, bara att hänga på!
2014-10-19

  Stefan Albrektsson
Sånt här gillar jag - spinnande på ljud och ordsammanslagningar. En sak vet jag: jag vill ha "signaljuice" i "dunkeldäld"!
2014-10-19

    ej medlem längre
Lek med ord, med rim och allitterationer,
med nya ord och formationer....
i fantasins härliga diktvärld.
2014-10-19

  Chawa VIP
Jag fick hjärngympa här, fantasinerverna fick gå på högvarv...! Snacka om ordförnyelse - en eloge för din påhittighet!
2014-10-18

  ResenärGenomLivet VIP
Lite udda...man får tänka till...
häftigt med musiken...
2014-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge