Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite omriggad från år 2000


FÖRANING eller

 

En känsla av att livet ebbar ut,
ger sig allt tydligare till känna,
och att allt en gång tar slut,
är förvisso bara att erkänna.

Jag tro att året tjugohundra
nog blir mitt sista här i livet,
och kan då tillåta mig att undra,
om jag för mycket tagit för givet.

Vad nytta har jag under åren
för andra ordnat fram?
Hm, en fråga som mest får en´
att böja huvudet och känna skam.

För om i backspegeln jag vågar titta,
så känns kragen sitta trångt
Och om jag något positivt skall hitta
Får man allt titta fan så långt.

För dödens lieslag kan ingen väja,
och stående inför Vår Herre,
lönar det sig nog ej att säga:
”Men det kunde ju ha varit värre”.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-24 16:34

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
oj oj - inga ursäkter här inte ... tufft att se sig i spegeln - tänker på den norska komikern Rolv Wesenlund som i sin roll tvingades spela upp sitt liv på film inför Sankte Per....
2014-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson