Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnöjsamhet

Så här kan jag ju inte

gå omkring

sa mannen

som förlorat sina skor


och han klagade hos Gud

över sitt öde


tills han en dag

träffade en man

utan ben


och insåg sitt misstag



Kärlighed

står det på en klisterlapp

någon satt upp

på härberget


och så är det ju

den tar sig in överallt


Se här säger han

till henne


du får två cigaretter av mig

för jag vet

hur det känns

att vara utan


Hon ler

och säger tack


och just I det ögonblicket

tänker jag:

Gud tar sig också in

överallt


Men kanske du säger:

hur kan han sitta på en tron

och samtidigt vara där


eller till och med

I ett fängelse

där en fånge blir hängd


I så fall vill jag säga:

tolka inte allt så bokstavligt

och tänk inte alltför mycket

på sånt


Risken finns

att du hamnar på ett ställe

där människor

I vita rockar

ger dig piller

med konstiga namn


och en mycket lärd man sa;

mänsklig tankeverksamhet

för mig inte närmare Gud


och jag lyssnar nog hellre

på honom


än på någon

som med hjälp av sin hjärna

letar efter en stol


där Gud sitter

och gör ingenting


Vad är lycka för dig

frågade en vän mig en dag


och jag kom att tänka på

ett lite bortglömt ord


Förnöjsamhet


som när min granne

och jag sitter på hans balkong

och han berättar barndomsminnen

från Kurdistan


och sedan säger:

jag är så tacksam

att jag sitter här

och inte I en cell I Irak


Eller när vi sitter några stycken

I Mosken

och väntar på nästa bön


Någon läser tyst ur Koranen


En annan lyfter händerna

och ber om hjälp


Mannen vid fönstret

tänker kanske på sin mor

och tackar Gud

för att han var där

när hon dog


En vän står utanför

och pratar med sin fru


Habibi

allting ordnar sig

hör jag honom säga


Själv

har jag lagt en kudde

under mitt huvud


för det är skönt att få vila

efter alla dessa år

så nära elden










Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-25 20:51



Bookmark and Share


  Aisha VIP
...orden skapar en värme i hjärtat som varar... fint!
2014-10-27

  Anders Håkansson
förnöjsamhet, bra
2014-10-26

  i af apa
mycket bra
med med känsla...!
2014-10-26

  genni VIP
Åh helt underbart och jag känner varje ord inombords, för jag vet hur det kan vara...

Bokmärket är självklart!
2014-10-26

  Fjäderpennan
Bra och tänkvärt!
2014-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP