Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med ögon gröna

I mina vindlande landskap
hänger alla tavlor snett
trots att jag så väl lärt mig

att göra det riktiga

med ögon gröna
har jag inte
jag har inte burit de bördor jag var ämnad
jag har inte

jag har inte tagit på mig de skulder någon annan
borde burit

jag vände dem ryggen
men spegeln glömde jag




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-10-27 23:02



Bookmark and Share


  Kim VIP
Klurig text där man kan tolka lite som man själv tycker! Men alla har nog ngn tavla som inte hänger rakt...
2014-10-31

  Bibbi VIP
Gillar.
2014-10-31

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-31

  RitaBrunner
Miljötänk! Så tänker jag! Så läser jag!
Misstag, slarv och okunskap syns i backspegeln...
En text som kan tolkas på olika sätt. Det gillar jag!

2014-10-31

  Anya VIP
Så träffande med spegeln som glöms. Jaa mycket kan man vända ryggen men svårt om man har spegeln rakt i ansiktet...tycker mycket om det psykologiska greppet. Bra!!!
2014-10-28

  Nanna X
du är din egen Åklagare
fin komposition!
tänker förstås på Barbro Hörberg
2014-10-28

  Stefan Albrektsson
Oj oj oj vilken självrannsakan. Liksom i din "Evigt liv" vaggar du in mig - här genom att ställa mig på avstånd, betraktande textjagets brottning. Och likväl blir det också jag som ställs inför och upptäcker spegeln i ryggen...
2014-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP