Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vackraste byggnaden på planeten? Invärtes jallafall


Manhattan Transfer

Frukosten på Grand Central Station betalas med blinda sedlar från cowboybyxans framfickor
Folk är lika suveräna som deras presidenter i sten
Till och med städarna stoltserar

Ljuden stukas av takhöjden
Allting stort, allting fort, allting
flott med glänsiga pålägg på

Informationsbåset öppnas bakifrån som en Grimmsaga

Tåget stånkar likt överviktiga brottare i parterr

Ovanför Manhattan Transfer
Äppelkärnan lyser av miljoners egensinnen
Gatorna är avenyer
Det är morgontid rakt snett över Greenwich
Tidningarna är tjocka som dagislår
men ingenting om honom, han är fri som myntet ingen plockar upp
Och blir osäker på vilken film trappan som går still var med i:
Al Capone? En barnvagn?
Spela roll.
Det är film, det här är live.

Han påbörjar den breda vägen fram.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Mats Edin VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-03 08:21



Bookmark and Share


  Respons VIP
En mosaik av intryck och bilder som gör mig ressugen. Bra!
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP