Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite klarare tankar om ett ord ...


Rikedomscoach. Jag fastnar i ordet. Tittar på det. Vrider det. Tänker. Vad fan. Har jag varit borta så länge? Har jag sovit i vakten? Googlar vidare. För det gör man ju idag. Först på danska. Rigdoms coach. Få hjälp att dra till dig pengar. Eller se, livet består av många lager. En inre rikedom kan generera matriellt överskott. Jaha, så är det tomt inuti då. Så söker jag på engelska. Överst står det att jag skall ringa till Indien och lite längre ner att jag skall skaffa mig ett kök. Rätt förvirrande. Men rikedomscoach. Återvänder till ordet. Tänker om man skulle kunna skriva en saga om en. Typ det var en gång en rikedomscoach. Men nej. Jag känner det i ryggmärgen. Hur getter och galenskap protesterar. För det ligger något i ordet jag inte kan fånga. Noget der smager mærkeligt. Ligesom sure tær. För tror nog att det är så att de som verkligen behöver en. Det är inte de som har råd.




Övriga genrer (Kåseri) av AgnesP
Läst 212 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-03 21:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många av de nya yrken som har vuxit fram på senare tid verkar gå ut på att tjäna pengar på andras olycka eller tillkortakommanden.
2014-11-04

  catharina.jerbo VIP
suverän text om ett ord jag inte hört, men ett begrepp jag läst om till leda. tar med mig din text i livet och känner mig väldigt mycket rikare nu. tack!
2014-11-04

  Stefan Albrektsson
O, vilket grepp du tog! Vilket obehagligt ord. Väldigt välskrivet och funderingsstoff en masse. Fyllt av allvarlig ironi, gillar tex, "Överst står det att jag skall ringa till Indien och lite längre ner att jag skall skaffa mig ett kök". Nej, tacka vet jag getter och galenskap med empati, och inte pengahunger.
2014-11-04
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP