Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en dröm

Inlägg i klimatdebatten. Finns även att läsa i DALA-DEMOKRATEN 2014-11-06.

Jag har en dröm att världen inom en överblickbar framtid kommer in i en ny fas som leder till sundare samhällen ej styrda av privatekonomiska vinstintressen. Vi slipper ut ur fängelset som den evigt påtvingade ekonomiska tillväxten innebär. Istället får vi leva i samklang med naturen.
Livet, med ett kommunikations- och industrisamhälle som fördärvar jordens klimat och naturens balans bara för att redan förmögna företag och banker ska göra ännu större kortsiktiga ekonomiska vinster, är ohållbart. Samhället kan fortfarande vara högteknologiskt som idag, men på naturens villkor.
Människan måste underordna sig skapelsens krona, naturen. Vi är skyldiga att ta hand om den och respektera den, så som naturfolken runt om i världen gjorde innan den så kallade ”civilisationen” tvingade in dem på andra spår. Rofferiets och vinstmaximeringens spår, med idag kända katastrofala resultat, där ingen vill ta på sig skulden eller göra uppoffringar för att komma till rätta med de allvarliga problemen.

Jag har en dröm att världens folk en vacker dag ska resa sig …

© Kjell Åhsberg




Övriga genrer av Kjell Åhsberg
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-06 14:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den här texten instämmer jag helt i. Vi måste stanna upp, tänka på naturen innan det är för sent!

Bokmärker!
2014-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg