Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto; Ann 20180626


Kors i taket!

 

Efter utflykt mot hemmet vi vänder

kör genom ståtliga täta skogsbryn

på en lång raka något händer

ett tecken vilar uppe i skyn

 

Mot molnklar himmel blå

har någon tecknat i vitt

bokstaven X tycks stå

högt över vägens mitt

 

Vilken konstnär kan på himlen måla

mjuka luddiga streck så raka

över en liten bortglömd dalahåla

överraskade mig och min maka

 

Korstecken eller skönskrift

bild- eller talspråk på drift

suddas långsamt ut av vind

likt en tår på våt kind

 

Kors i taket!

 

© Kjell Åhsberg 

 

         

 

 




Bunden vers (Rim) av Kjell Åhsberg
Läst 430 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-27 20:50



Bookmark and Share


  ULJO
Märkliga fenomen
2018-06-29

  Ann V Åhsberg VIP
Tack Kjell du kan då få till det!
Jättebra skrivet!
2018-06-28

  Respons VIP
Fascinerande
2018-06-28

    ej medlem längre
Ja det är fascinerande med flyget som kan göra raka linjer och formationer på himlen.
2018-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg