Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sommardag som sprider längtan av dagar alltid i sol


En solig dagdröm

Havets salta stänk kyler mitt hettande ansikte
och vinden leker med mitt solblekta hår
En mås skymtar föda i sikte
när vågor mot klipporna slår

Han skriker som ett litet barn
när han vingar mot himlen lyfta
En fiskare samlar sina knypplade garn
där små själar fångade snyfta

I fjärran horizonten syns vajande segel
så stilla och tyst försvinna
när solens strålar blänka i spegel
som får havet att gnistrande brinna

Det glittrar och blänker som tusende stjärnor
och brinner av längtan till evighets rum
Och lekande lätt som flygande tärnor
lockas jag med av vågornas skum

Drömmer mig bort till paradisland
där värme och glädje för evigt bestå
och stranden är täckt av sidenmjuk sand
och himlen alltid är sagolikt blå




Fri vers av Nessie
Läst 449 gånger
Publicerad 2006-04-05 09:40



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Nessie!

Jag längtar förstås till samma sak när jag läser detta. Bra beskrivet liksom bra rytm. MVH Fredrik
2006-04-08

    Cajsa
Mycket bra skrivet!
2006-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Nessie
Nessie