Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flottiga bardomsminnen


Madeleinekakan

Sagganakiosten för till ett Kodakfärgat kök

Familjens män runt barndomens stekpanna,
(Långt före teflånet)

Kylskåpet töms på sparsmakade ostkanter
var månad
Den yngste i församlingen,
lillebror cirkus bara två, men vet redan att nu vankas
godbitar, flottiga, sårskårpliknande
-serverade på tefat
Kockenpappan fördelar skatterna rättvist,
Mamman jobbar på jobbet
-Vi män är rovdjurstrygga,
hålls med varsin kant
Salivens flotta möte
Tomma blickar, smacksmack
Allt fett gott




Fri vers (Prosapoesi) av Mats Edin VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-07 07:15



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Vilken ljuvligt skriven och personlig kort-Proust-spaning. Gillar många formuleringar som fastnar: "Kodakfärgat kök" är lysande och "Vi är rovdjurstrygga, hålls med varsin kant" känns igen. Toppklass!!
2014-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP