Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#StändigtSökande #Öppenhet #Hemma... Bilden tog jag i Dubai


#Gränslöshet

Redan som liten började han leta efter en plats där
han kunde känna sig hemma.

Liksom Nils Holgersson reste han genom hela landet.
Från bördiga slätter längst i söder, via städer, sjöar
och skogar till kyliga höjder i norr, där björken ger
vika, lämnar över till buskar, örter och barmark.

Som en våra dagars viking, drog han sedan ut i världen
och sökte vidare, i allt vidare cirklar.

Han bodde i slott, hus, koja och tält. Ibland under
bar himmel.

Tid, mode och synvinkel taggade honom som utvandrare,
invandrare, flykting, återvändare eller bara migrant.
Själv såg han sig som en sökare.

Han insåg att landsgränser nästan aldrig är naturliga,
utan snarare sociala överenskommelser.

Han kände sig som svensk i USA; ryss i Grekland och
världsmedborgare i Tranås.

I sitt sökande hittade han till sist hem, i sig själv.
Efter det kände han sig hemma överallt!




Fri vers (Prosapoesi) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 410 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-07 23:19



Bookmark and Share


    FlowerPower
Underbar!
2014-11-29

  Angela Bohlin VIP
Gillar slutklämmen
" i sitt sökande hittade han till sist hem, i sig själv. Efter det kände han sig hemma överallt"

Tänkvärd att begrunda
2014-11-29

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker mycket om detta...fantastiskt bra skrivet...
2014-11-08

    ej medlem längre
Rastlöst sökande genom livet.
I sammandrag skrivet....bra!
2014-11-08

  Minkki VIP
En hel levnadshistoria :)
2014-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)