Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smedhänder


min dröm sitter och gungar på verandan i korsdraget
och har andedräkt av tall 

jag som alltid var för liten var stor
i dina ögon
då vi cyklade omkring i världen
varje dag sommar och nedförsbacke 

det enda jag ville: att kunna rimma längtan med vedbod
saknad med smörknivsprecision, trygghet med knä 

och så var det de där valkiga händerna:
så starka att ingenting i världen
kunde bli hotfullt
med lingon och mjölk morgon, middag, kväll 

farfar: den renaste snö som fanns
var den som föll i din ärliga hand

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 399 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-11-12 08:23



Bookmark and Share


  Palett
Underbar text till en älskad farfar skildrad med stor ömhet !
2014-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Minnen som ligger som bomull kring hjärtat...fantastisk känsla i dina ord...jag blir alldeles varm och kan bara säga åååå...
2014-11-12

  Marita Ohlquist VIP
Kärleksfull hyllning till en älskad farfar!
2014-11-12

  Fredrik P. VIP
Underbart konkret hyllning till någon
om betydde något i barndomen.
2014-11-12

  Bibbi VIP
Så fin beskrivning!
2014-11-12

  Anya VIP
Mycket varm och tydlig text av en äldre man. Gestaltningen:
"och så var det de där valkiga händerna:
så starka att ingenting i världen
kunde bli hotfullt"

är mästerlig!

Och den historiska tillbakablicken med lingon och mjölk förjämnan... känns verkligen igen. Strålande!
2014-11-12

    ej medlem längre
underbar känsla
som barn att ha
fint skrivet
2014-11-12

    ej medlem längre
En vackert beskriven,
bildrik och levande text
2014-11-12

    ej medlem längre
Ååå så underbart skildrat. En sån
farfar skulle man haft! Väldigt vackert!
2014-11-12

  Veven
Vilken vacker och levande beskrivning!
2014-11-12

    ej medlem längre
Det finns en skön, enhetlig ton i hela dikten. Som ett småmysigt nynnande.
2014-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson