Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargens Bleka Syster

Långsamt lider natt
då Pesta, svartedöden
sida vid sida skrider
invid Mannen med Lien
och tystar mjukt
de sista skrien

Leder sedan leden
till Vergalmers kant
som stupar brant
där, vid jordens och himlens
östra horisont, står de
i väntan vid Helgrinds öppning
där vemod viner, med snöflingsregn
genom dalars djup
av Nifelheim

I västerled leder vägen
in i köldens rike
mot hon som gömmer
i det fördolda vaktar

Kliver över tröskeln, Fallande fördärv
in i Hel, väntar Hel
då hon hand i hand
leder dem alla, kvinnor, barn och gamla
för dem samman, ätt för ätt
att åter bliva ett
i Helgafjäll




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 514 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-16 15:55



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
woow!!.. det är ju sådana jag älskar att läsa och känna av, precis likt en gammal vikinga sägen/saga.. som troll och fä...
2014-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson