Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snårvinda

så ovanligt vanlig är hon
med sina vita blad, och
honungsgula kärna
som om hon vill för mig berätta
likt en poet kläda ord
född från sitt inre
få dem fjärilslätt fladdra
landa lätt över min hud, under skinn
genom mina ådror känner jag
hur hon flyter fritt, lägger sin nektar
att sommarsött smaka
då vinterköld kläder utanför

så ovanligt vanlig är hon
då hon lyfter mig ut
upp på sina kronors vita blad
lägger mig till vila, i vinden
att fångas in, beskådas av solgula ögon
att fångas in, av örnens bredvingades vilda fart
fritt över hav, fritt över skogsgröna toppar
snöklädda höjder
då jag avskalad, befinner
i mitt renaste jag




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 342 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-17 02:13



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
så underbart vackert skaldat
2014-12-02

  Jannike
Sprudlande text som får mig att känna sötman, jag lämnas smakande på förundran.
Återkomsten av samma mening i början av båda stycken knyter ihop till ett fint flöde.
2014-11-18

  ia VIP
Avskalat och naket
Inbjudande till att vara nära
Väntan på något som visar vägen
Du målar med ord som i mina ögon ser en önskan.
Alltid lika vackert!
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson