Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fundering över döden


Jag tänker alltmer på döden.
Inte av rädsla eller oro
utan
fastmer av fascination.
Av nyfikenhet
över det fördolda.
Över det totalt slutgiltiga
då tiden stannar
och man möter
evigheten
eller oändligheten.
Ja, kalla det vad Ni vill,
men där vårt vetande
blott inskränker sig
till en biologisk
förmultningsprocess,
ett universums mörka materia
om vad vi inget vet . . .
Ett skeende
då vår hjärna
med alla sina minnen
Vetande
Färger
Dofter
Upplevelser
Glädje och smärta
kärlek och misströstan
i detta nu,
i brist på syre
tonar bort
och försvinner
i intigheten.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 143 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-22 14:10

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Inte förrän i "vår" ålder framstår döden som trolig, kanske till och med möjlig!
Men när stammarna börjar falla omkring en inser man ganska snabbt att hela skogen antagligen är hotad…
Calle
2014-11-22

  Marita Ohlquist VIP
Vi är nog många med samma funderingar!
2014-11-22

    ej medlem längre
ja man kan undra
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson