Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nova Scotia

Ville bara säga.. skriva Nova Scotia. En stad, typ. Två ord, iaf. Vackert va? Tänk att ord är vackra i sig, utan innebörd. Fukta läpparna och säg det: Nova Scotia

Tänk er en framsida på ett DVD-fodral. Filmen ni skall se heter Nova Scotia. Titeln är tryckt med en skarp och iögonfallande font. Bilden i sig, som är staden under vatten, är svartvit. Fastän filmen i sig är ny, ändock icke existerande. Titeln bryter upp ur sjön: Nova Scotia. Du kan nästan känna smaken av rökig whiskey. Även fast filmen inte handlar om whiskey eller att fodralet egentligen förtäljer en sådan känsla. Du känner lukten av starka dofter likt thinner och bensin. Där står du i dina underbyxor en kylig marsmorgon mitt i veckan och läppjar på ditt te. Sakta värms samhället upp av de annalkande solstrålarna. Nova Scotia. "Nova Scotia." Allt känns bra sedan du sagt Nova Scotia. Så du står där i sju minuter och dricker upp teet. Sedan säger du en sista gång: Nova Scotia.




Övriga genrer av TranscenderadApati
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-23 05:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TranscenderadApati