Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan i ny tappning, med ny titel.


Jag vill leva för evigt

Jag bär på en längtan
att uppleva allt
Lära mig varenda smula kunskap
se paradigmen skifta i alla tidsåldrar

Jag vill se alla underbara ting som någonsin kommer hända
sväva i universum ett med allt
Jag vill utforska varenda litet hörn av världen
förstå alla kulturer

Läsa alla böcker någonsin skrivna
lösa alla mysterier
Uppleva alla smaker, sura, söta, salta, kryddstarka,
känna alla dofter skapa sensationer i mitt sinne

Jag vill leva för evigt!
Inte för att jag är rädd för att dö
utan för att jag är så nyfiken

Nyfikenheten driver mig framåt
får mig att fortsätta gå
Genom stormar, över höga ogästvänliga berg
och genom minfält anlagda av avundsjuka

Tanken att ge upp finns inte
så mycket kvar att uppleva
så mycket kvar att lära
så mycket kvar att se
så mycket kvar att ge

Att veta det gör mig upprymd
säg känner inte du detsamma?

Livet är ingen lång transportsträcka
du måste utstå, livet är ett äventyr
du har förmånen att få uppleva
Vet du att uppskatta
vad du har?




Fri vers av Elisabeth H
Läst 199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-24 12:11



Bookmark and Share


  Mfredrik VIP
Tanken finns varje dag, älskar jag livet lika mycket om jag blir 80 så blir d jobbigt.
Bra skrivet
2015-01-23

  Richard Danilda
Jo, där känner man ju igen sig...
2015-01-02

  Hestia VIP
Bevara denna, din rikedom..
2014-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth H
Elisabeth H