Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
“A non-writing writer is a monster courting insanity." Franz Kafka


Propp och Kafka

 

På spisen kokar en linsoppa. Under bordet ligger getterna och sover. Och orden finner sin väg. Som de nu gör. För du har rätt herr Kafka. Att sätta en propp i leder bara till katastrofer, galenskap och gummitutornas uppror. Byrålådan måste stå lite öppen och horisonten lite lagom lutande. Det är så vi överlever. Genom skyttegravar och gråhet. Genom spagettins analyser och hjärnans urgröpning. Ja det är så vi överlever i snöfallet över spåren och koloniernas sammanfall. Det barfota i mig, hade bara glömt det en stund.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 227 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-04 19:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...lite öppen och lite lagom lutande = perfekt recept på livet!! Och "spagettins analyser" lyser upp rummet fint! ((Proppar kan annars vara nödvändiga i akuta lägen, men sedan behöver de plockas bort - i synnerhet för poeter :))) Gillar hur du pratar med Kafka...
2014-12-05

  Stefan Albrektsson
Det är märkligt, men jag börjar känna igen gestalterna i ditt skrivuniversum (som tex getterna här). Det känns som om hade man nycklarna/chiffret skulle man upptäcka den helt realistiska bakgrunden. Ja, det är helt rätt: inga proppar och kör barfota!!! Och skriva kan du som ingen annan!!
2014-12-05

    ej medlem längre
Det barfota i mig...

strålande text. Mysig stämning här. .
2014-12-04

  Nanna X
haha jag tänkte på Vladimir Propp. och sen blev jag sugen på linssoppa ; )

jag storgillar den livshållning som uttrycks i texten. mycket mänsklig och sympatisk. en smula galenskap som bot mot tomheten.
2014-12-04
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP