Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Festernas fest

Tänk om Nobelpriskommittén
som en humanistisk gest
bjudit med tiggarna och uteliggarna
till festernas fest

De fick frottera sig med pristagare
och kungligheter av första klass
och låta sig smaka av skaldjur
hjortstek och hemlagad glass

Om vi alla på allvar menar
att en måltid är något som förenar
och inte gör oss likgiltiga och kalla
kunde festernas fest bli en fest för alla




Bunden vers (Rim) av Respons VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-11 06:20



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Håller fullständigt med. Det skulle vara nobelt. Värt en äkta Nobel.
2014-12-11

  Epione VIP
Tänkte på Emil här, när han bjöd in alla fattijon, nu tar jag tabberas på hjorten ..
Härligt tanke, text.
2014-12-11

  Marita Ohlquist VIP
Svindlande tanke!
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP