Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökt makrill

 

Som tanig elvaåring blev jag skickad att köpa nyrökt makrill på vårt landställe (Norra Grundsund) pinnade ned till mannen i blå overall gav honom tio kronor, fick en makrill inlindad i papper, kramade hans väderbitna hand och sprang ut på klipporna, havet mot Lysekil. Där satt jag, åt en smula, en till och hela biten av denna underbara forntidens makrill. Vågade aldrig hem till sugna föräldrar, sov på klipporna. Ingen aga, bara  ilskna blickar och ingen plats i familjens segelbåt den soliga morgonen efter dådet!

 




Fri vers (Fri form) av Åse Tropp VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-12-12 21:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oj Gillas mycket...Bra och starkt Kram
2014-12-13

  Ronny Berk
en berättelse som förmedlar känslor !
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP