Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monolog i skuggan


som gömde jag livet i en tvättkorg
svalkade de brända minnena i floden
och lade mig för att vila i lönnens skugga
inte av sorg Igor, inte av sorg
bara av leda, bara av leda
ty en gång trodde man
sedan blev det bättre
guldstolens kvävning mindre iögonfallande
bibliotekets sönderfall en ogråten parantes
och begravningen i illusionens skattkista
något att skratta åt under hattbrättet
inte så bruten Igor, inte så bruten
allting har sin tid, också döden på klockslaget




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 225 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-13 21:06



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Väldigt suggestivt - ger mig massa bilder och allusioner till litteratur och musik. Älskar de två passagerna med tilltalen till Igor: "inte av sorg Igor, inte av sorg / bara av leda, bara av leda" och "inte så bruten Igor, inte så bruten / allting har sin tid, också döden på klockslaget".
2014-12-14

  Nanna X
sorgsen och klok
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP