Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1800-talsmiljö. Person känner sig främmande och ensam i en balsal, har inte någon kontakt med andra i rummet, och flyr till sist.


Valsen



Jag tittade, gömde mig
gick som en osalig
blodlös och svävande
ohörd och osedd
på golv mellan dansande
fri från all närkontakt
fri från all närhet
Ingenting kände jag
fastän inpå
Var människas utandning
borde ha värmt mig
Min hals var en pelare
fötterna kallare
än den parkett som
de dansande trådde
Jag gömde mig, gömde mig
var som ett spöke
som gled genom rummet
och sedan svann ut.



21/10 2012







Fri vers (Prosapoesi) av Lena Söderkvist VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-17 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP