Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slog mig likt en komet för några kvällar sen, jag ska försöka sluta röka nu på riktigt.. eller vad tror jag egentligen? Mycket kom ifrån The five stairsteps - Oh child.


Slagsmål på balkongen

Natthimmelen
utan stjärnor
påminner om
gamla vänskaper,
misstag,
någon dag
för länge sen

Fingrarna skälver
emot berggrunden
i pappret
och finner snölyktor
mellan revbenen
som färdas
ut och bort
från hyreskomplexet

Upp högt
bland mina kära,
molnen jag älskat
och finner ro
i hamnen
på Neptunus

För mig
är det ännu så,
liksom jag ännu
andas rök och decemberluft
med solrosor i ögonen
och läppar av garn

Visst är skogen vacker?
Utan hämningar,
med livet ätandes
ur fingrar av betong
Jag, Steve, Cazzaza
med nya bekantskaper
presenterar
kvällen inför
en stum publik.

Cigaretten på hjärtat,
jag bränner ner staden
innan jag ljuger




Fri vers (Fri form) av Lemon Merchant
Läst 369 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-17 22:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja man bråkar med sig själv... men vilken vacker stund där på balkongen ändå!
2015-04-02

    ej medlem längre
Alltså wow, älskar avslutet
2015-01-02

    ej medlem längre
Gillar "Natthimmelen
utan stjärnor
påminner om ..."
Ja, hela först strofen är härlig i sin vardagliga rakhet.
2014-12-19

  axveronika
Vilken fri och galet härlig text.
2014-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Lemon Merchant
Lemon Merchant