Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(c u r t a i n s ....


V A N - f ö r e s t ä l l n i n g a r
























jag vet ju själv


vad jag vet.




och hur jag känner mig...




vilken "AURA"



som signaleras,



när jag flanerar fram



genom stadens gator.





jag kan allt,



vet allt;






och för dem som inte



visste det,




är det jag som lärde upp






ORAKLET i Delphi.





jag har bara ett problem,



ja, egentligen två:



först:



det där med spegeln =



när jag ser mig i den


ser jag absolut INTE



den stilige, mörke yngling



jag ju faktiskt är.



Så, jag skall åka till IKEA


nästa vecka


och skaffa mig en ny


(spegel).






det andra


- och egentligen större


problemet



är när jag ser på



TV-NYHETERNA.





ack, så okunniga journalisterna


är nuförtiden.





jag har ju minsann


rest runt i världen förr




och vet



hur det




VERKLIGEN



ser - ut.




Fri vers av KYREUS of Sweden
Läst 316 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-12-18 18:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vanföreställningar är verkligen ingenting annat än ett enda orättvist slöseri med värdefullt liv o energi, för var dag som går. Tick tack. Med hopp om öppna kort o sann kärlek.
2014-12-22

  Mats Edin VIP
Imposant:)))
2014-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Tack för denna tjusiga föreställning...
det är ju tur att någon vet hur det verkligen är...:-))
2014-12-22

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-12-22

  Suddad
Denna fick mig att fnissa. Det var en ljuvlig känsla, så tack för det!

2014-12-21

    ej medlem längre
Märker att vi är väldigt lika:-) Men visst var orakelsvaren symboliska, gåtfulla och gick att tolka på många sätt. Som en poets alster. Dessutom... Speglar är trista glädjedödare. men det känns bättre när ljuset är dämpat och glasögonen inte sitter på näsan:-)
2014-12-21

  Anya VIP
Jaa att ha grandiosa föreställningar måste ju vara skönt... alltid fel på andra... Avundas dessa ibland...om det inte blir allt för sjukligt förstås.
2014-12-20

  blekhet VIP
Också orden är speglar
2014-12-19

  Lena Karman
Gillas skarpt, speciellt det där med spegeln. Humor med självironisk underton.
2014-12-18

  Teresia Ridell
Mm..allt kan vinklas..och ja vem har sagt att en spegel, speglar sanningen ?
Gillar dina tankeväckande ord här !
2014-12-18

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Bakom ironin ligger stort allvar...Tänkvärd
2014-12-18

  Ingrid Trolle
Värd fem speglar.
2014-12-18

  Ingrid Trolle
Vilken underbar självironi!
Jag blir lycklig när jag ser
arenan ovanför Apolletemplet
i Delfi och är också beredd att se
Apollo där. I början av december
är luften alldeles stilla och man
kan se ända bort till havet.
En härlig påminnelse om den klassiska
antiken, myter och gudar i en rolig och
fin text.
2014-12-18

  aol
Mej har du ju sett och jag är Ystads vackraste karl
2014-12-18

  Algotezza VIP
En ny-narcissist?
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden