Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rim i december


Vinterdröm

”Sov, du lilla vide ung!”
Sälg, den henne finner,
fastän vintern vilar tung
våren snart förnimmes.

Visst kan det bli långt till vår.
Intet lockar mer än denna.
Ny den tyckes varje år,
skön att lära känna.

”Sov, du lilla vide ung!”
Du har nakna kvistar.
Bore härskar, köldens kung,
bortom videkissar.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 243 gånger
Publicerad 2014-12-19 08:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP