Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att finna meningen med livet

 

Han gav själva fan i konvenansen
och vägrade vara en bland fansen
i den digra guldkalvsdansen,
Hellre ensam, stolt och oförvägen
vandra oförtrött och trägen
i ett försök att finna rätta vägen.

Trots, och det måste man berätta,
har han helt misslyckats med detta,
men ämnar dock sökandet fortsätta.
*
Som epitafium det sen blir skrivet:
”Här vilar en som ganska överdrivet
sökte finna meningen med livet”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 174 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-19 16:03

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Svart svan
Om meningen med livet är personlig
så har man rätt när man är oresonlig
oavsett om man är manlig eller honlig
ty i ensamheten styres våra vägval
av ett inre (okänt antal) själsligt röstetal
som verkar strunta i om vägen vår är bred eller smal

Ibland i cirkel, ibland rättfram
ibland i mörker, ibland gynnsam
vår väg syns alltid mödan värd i vårt idéprogram

Närhelst vårt eget öde plötsligt timat har
så vet vi inte säkert vad som lämnats kvar
ty andras minnen söker kanske andra svar
2015-06-27

  walborg
Låter litet sorgligt det här ... det är väl inget fel på att försöka!
2014-12-19

  © anakreon VIP
Själv delar jag fortfarande den medlems uppfattning jag funnit här: "Meningen med livet är att ge livet mening".
Ditt författarskap stärker min uppfattning.
Calle
2014-12-19

  © anakreon VIP
Själv delar jag fortfarande den medlems uppfattning jag funnit här: "Meningen med livet är att ge livet mening".
Ditt författarskap stärker min uppfattning.
Calle
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson