Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ömsesidig förståelse

Ömsesidig förståelse befrämjas av att man bemödar sig att bli förstådd av den andra personen.

Dock är det viktigare att bemöda sig om att förstå honom eller henne.

Men allra viktigast är att inte vara rädd för...

 

 

att förstå sig själv!

 

 

--------------------------------------
Egen bild från Dubai 2011.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 370 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-20 00:17



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärda ord...bra...
2014-12-22

  Tarantaran
att förstå varandra..
fick mig att tänka på
Sören Kierkegaard
som sade fritt ur
minnet: Jag förstås
av ingen. Till den grad
att ingen förstår min
klagan över detta.//

samma man sade också
" för att hjälpa andra
måste vi först förstå
vad de förstår...hjälpen
börjar med ödmjukhet..."
( fritt ur minnet citerat )

nej..man skall nog inte
vara rädd för sig själv -
det befrämjar rädsla
för andra och isolering :)

tankeväckande text..

2014-12-20

  walborg
Tack för fin text och bild!
2014-12-20

  Larz Gustafsson VIP
Sanningen är viktigast. I alla lägen.
2014-12-20

    ADI Nehlin
kloka ord
2014-12-20

  Minkki VIP
lyssna och titta inåt och utåt, tack för den fina påminnelsen!
2014-12-20

  M M Mannheim VIP
Härligt när du dyker upp ibland så att du inte har glömt oss! Och så dyker du upp med så bra text, och en sådan bra text sen!
2014-12-20

    FlowerPower
Som skriven för mig..
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)