Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mor och jag


Julaftonsmorgon
Du har gått bort
Men du finns kvar

Äkta gran med doft
Tät rak och vacker
Växt och huggen i Småland förstås!

Du har gått bort
Men du finns kvar

Klassiskt vacker julprydnad
Inget krimskrams i vårt hus
Men barnens dagisminnepynt ska förstås vara med!

Du har gått bort
Men du finns kvar

Folieskinka i ugnen
Inklappad med lagerblad enbär rosmarin
Lite vitlök också i år kanske?

Du har gått bort
Men du finns kvar

Du lever i det jag gör



© Birgitta Englund Dimitrova 2014




Fri vers (Fri form) av Klara Ord VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-24 07:45



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Å vad jag känner igen mig själv..vilken fin text
2015-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text
Tycker om upprepningen
"Du har gått bort..."
Förstärker läsupplevelsen.
2014-12-30

  Teresia Ridell
Stark i känslan, som sveps in av slutorden. Ja även när någon fattas en, så finns ju alla minnen kvar. Och har man gemensamma barn, så bär de alltid en del av den som fattas, i sig..(ser det på mina två yngsta söner).

Kram
2014-12-24

  Onomatoprofet VIP
den sista raden var underbar
ja, man sitter och tänker att det är tråkigt att man inte lärt sig göra mer...
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Klara Ord
Klara Ord VIP