Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt sanna ansikte

Din största styrka
när du vågar visa din sårbarhet

Visar du ditt sanna ansikte?

Har du mod att vara riktig
om så för en sekund
för länge
kan du stå emot
frestelsen
och inte bedra dig själv

Förmår du skåda staden
med nya ögon
som byggdes av sorgen
efter dig
som grundlades innan istiden

Jag drog mig i
av det krossade väglaget
det hala
jag var på allt annat än glatt humör

Men jag kände skyddsängeln ovan mig
när alla mina tillbakablickar
tog mig till
när jag
bröt ihop
i din
brustna famn

Jag måste
till varje pris
bevara
det som är jag
i mig

Kan du tänja dina gränser
gentemot dig själv
mot andra
röra dig fritt
mellan hjärta och förnuft

De bästa intensionerna är kanske inte alltid de sundaste

När jag går förbi
det förbjudna rummet
där facklan har slocknat
och bitarna ligger utspridda
lär jag mig
det mest lättköpta och alldagliga

Att älska sig själv först




Fri vers av träsnidaren
Läst 506 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-12-25 10:16



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Denna får mig misstänka att du är en kvinna på 25-30 rutinerad skribent.
2023-11-16

  Mysiga Moa
Riktigt vacker & väldigt viktig. Det känns i mig precis som bra poesi ska göra ;) Tack för att jag fick läsa den!
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren