Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julbrevet från stan


Julhälsning

När snin den fåger
0ch lille stackars pågen
Han stredar fram i drivorna så höja

Det ränner frå hans nesa
Och enta kan han lesa
Vad syster hans har skreved

Nä han får gå till själve pastor
Som tyder alle oren
Som hon har präntad ner
Han sätter sig vid bored
Och yena är stora
Och han vill höra mer.

Men pastorn vidd va han ska lesa
For hon har jort en farli resa
Ti själve stan med spill och gyckel
Ja, forra vickan, stal dom hinnes cykel
Och romed de e draged
Och tåged tudar udanforr
Så hon kan ente såva
Och ente har hon fåd nån
nyckel ti sin port
nä, det e varkeligen ente stort
add va stabo och bo bland bilar,
höja hus och gamla tjårkor.

Nu borjar pastor flina i sitt skägg
Forr han har fåd ett brev ifrå sin ättelägg
Om allt de roliga på barer o po krogar
Ja de e andra valser, än udi himmaskogar.

Sin låssas pastor lesa att systern mår så bra
Och har sitt kungar och baroner
Fast det e konsted folk
Med finfina fasoner
Och feda middor oppo Grand
Med späckade kalkoner
Så ente kan hon resa him ti jul
Som mor och far dom ville
Nä, ente vill hon missa såna gille.

Och lille pågen travar him med breved i sin lomma
Och skryder lidegrann i byn
Om syster sin, som inte kunne komma.






































Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-26 12:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Fint och bra ......
2014-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Trevlig läsning...
2014-12-27

  Ingrid Trolle
Detta var underbart!
Samtidigt som man ler
åt gamla tider finns det
ett stort allvar i den
missär som unga flickor
"från landet" ofta hamnade i.
Du skriver helt i klass med
Nils Ludvig.
Bravo
2014-12-26

  M M Mannheim VIP
Det här är första gången som jag läser någon hel dikt på dialekt. Dia-lekt smakar ju bra!
2014-12-26

    ej medlem längre
Späckade kalkoner ...
God fortsättning tillönskas Alva från Pelle!
2014-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP