Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att se framåt,


Himlen skimrar i matt rosa,
genom de nakna björkarna.

Stilla och kallt
om innesittarnäsan.

Isfläckar på marken
bäddar för friidrott.

Tar ett stadigt grepp
om sällskapsarm.

Luften är hög och ren
rensar lungor.

Det är vinter
Det är julefrid
och naturen
har gått i ide.

Jordaxeln bjuder oss
ljusare tider
människan mår bra,
har vår i sikte.








Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-12-26 16:19



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra insikt!
2014-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt skön dikt...
2014-12-27

  Ingrid Trolle
Skön påminnelse
om att axeln har
slutat röra sig åt
fel håll
2014-12-26

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
innesittarnäsan
jättebra
sällskapsarm
finurligt

och du
här har även dom inre mustascherna
börjat klibba
2014-12-26

    ej medlem längre
Vinter och kyla, fint beskrivet. Och nu ligger den ljusare tiden framför, då känns det lättare.
2014-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP