Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sista dagen


Mellan jul och nyår

Julens röda lack har flagnat
och Tomten är väl åter nykter,
kliar skägget, tyst och dyster.
Snart ett nytt år, nya dagar.

Skatan skrattar högt åt solen,
blek och glåmig där på himlen,
även under middagstimmen,
blickar trött mot jorden.

Gamla året är till ända.
Inget vi behöver sörja.
Låt det nya året börja.
Ljuset lär väl återvända.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 912 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-31 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP