Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Hemlös

En sorts
hemlöshet
är av godo

främling
i tiden

gäst
hos
verkligheten

safariresenär
hos tjocka
släkten

prao-elev 
hos välutvecklade
primater

turist
under
cover

husbygge
förankrat
i urberg

identitet
med mandat
underifrån

rotad
i andra skikt 
av existens

slippa säga
ja ja

slippa säga
is that so

på ren 
svenska

tystna
av ett enda skäl
jag har ingenting
att tillföra

mer än
min salta
närvaro

en helt 
annan sorts
hemlöshet
är av ondo

fryser
sakta
ihjäl

lem
för lem
inifrån
bort ifrån
varje
hus och hem

dör
filtomsluten
i en trappuppgång

i den pöl
av kroppsvätskor
jag kallar
världshav

där i sörjan
flyter ett
vilset
förlåt

en trollslända
irrar runt
i cirklar
utanför 
trasigt
fönster

mitt i
vintern

i väntan på
det absoluta

som aldrig
inträffar

inte här
inte nu

det finns
en hemlöshet
mellan dina
läppar

den som kysser
dom när
du säger sch

är redan
hemma

i det nu
som 
redan
är borta




Fri vers av Petter Wingren
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-03 22:26



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En dikt med många bottnar och tänkvärda slutsatser att fundera över.
2015-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren